vrijdag 12 november 2010


Minder dan 12 uur voor het vertrek. Tijd om nog even de verwachtingen van de reisbegeleiders weer te geven. An hoopt dat ons bezoek de mensen die actief zijn in de partnerorganisaties in Guatemala zal motiveren in hun sociale strijd. Uitwisseling moet bij de deelnemers leiden tot een groeiende overtuiging van het belang van solidariteit. Ze hoopt dat de deelnemers voldoende open staan voor een respectvolle en kritische ontdekking van een nieuw stukje wereld. Maarten kijkt er naar uit om kennis te maken met de realiteit achter de acties waaraan hij in onze regio al jaren meewerkt. Wie zijn de mensen achter de sociale strijd in Guatemala? Het wordt zijn eerste kennismaking met het Zuiden. Voor mij – Bart – is het reeds lang een droom om een groep mensen op sleeptouw te nemen naar het Zuiden. Eenzijdige beeldvorming en vooroordelen doorprikken en kennismaken met de echte leef- en werkomstandigheden in een land in ontwikkeling. Mensen ook kennis laten maken met de partners van Wereldsolidariteit en hoe zij werken aan verbetering. Samen met Lut en Hannelore – die ons bijstaan in de vertaling – zullen we maximaal zorg dragen voor de groep. Als we hen over 16 dagen veilig en behouden, verrijkt en gemotiveerd kunnen loslaten, is onze opdracht geslaagd.

5 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reactie verwijderen van: WS in Guatemala

  Blogger Guy zei...

  Bart, Maarten, Ann, Annemie, Hannelore en alle anderen, doe zoals wij vijf jaar geleden: geef al je zintuigen 'carte blanche'; deze filteren en plaatsen doe je nadien wel. Geniet van jullie inleefreis! Doe vele groeten aan Pépé en de zijnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goeie vaart iedereen. Ik kijk al uit naar jullie verhalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Jacky,
  Een behouden vaart gewenst en vooral kom met schitterende indrukken terug
  Groetjes van Catherine en André

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel reisgenot, geniet van Guatemala, het is een heerlijk land en vooral vergeet jullie verontwaardiging niet mee te nemen want wat je echt ziet en meemaakt raakt je diep.
  Zeg tegen onze partners en vooral de vrouwen, dat we hen zeker niet vergeten, dat we hier in België echt met hen zijn begaan en dat we niet nalaten om de onrechtvaardigheid waar zij het slachtoffer van zijn blijven aankaarten en onder de aandacht brengen.
  Hasta luega,
  Ria Mattheus
  KAV vrijwilliger, Guatemala reizigster 2005

  BeantwoordenVerwijderen